پژوهش حاضر با هدف بررسی مقایسهای فشارهای شغلی و روشهای مقابله با آن در بین 96 نفر از مدیران مدارس متوسطه دولتی (53 مدیر زن و 43 مدیر مرد) در 10 منطقه آموزشی شهر تهران صورت گرفته است. دادهها از طریق دو پرسشنامه فشارشغلی و روشهای مقابلهای گردآوری شد. نتایج تحقیق گویای آن است که بین فشارشغلی مدیران زن و مرد مدارس متوسطه شهر تهران تفاوت معنیداری وجود ندارد. فشارشغلی هر دو گروه در رابطه با عوامل فشارزای ناشی از نقش، روابط کاری در سازمان و ساختار آن وضعیتی مشابه را نشان داد، اما در زمینه عامل فشارزای ناشی از شغل و محیط کار تفاوت معنیداری بین دو گروه زن و مرد مشاهده گردید. متغیرهای جمعیتشناختی تحصیلات، سابقه کار و سابقه مدیریت رابطه منفی و معنیداری را با فشارشغلی نشان دادهاند. یافتههای پژوهش مؤید وجود رابطه منفی و معنیدار بین روشهای مقابلهای مسألهمحور در هر چهار مؤلفه حمایت اجتماعی، مسئولیتپذیری، مشکلگشایی برنامه ریزیشده و ارزیابی مجدد مثبت با فشارشغلی است. در عین حال، نتایج تحقیق نشان داد که روشهای مقابلهای هیجانمحور در هر چهار مؤلفه رویارویی مقابلهای، دوریگزینی- فاصلهگیری، فرار- اجتناب و خویشتنداری رابطه منفی و معنیداری با فشارشغلی دارند.
کلید واژگان: فشارشغلی. روشهای مقابلهای.
unknown, . (1387). بررسی مقایسهای فشارهای شغلی و روشهای مقابله با آن در بین مدیران زن و مرد مدارس متوسطه دولتی شهر تهران. مجله روان شناسی و علوم تربیتی, 37(1), -.
MLA
unknown. "بررسی مقایسهای فشارهای شغلی و روشهای مقابله با آن در بین مدیران زن و مرد مدارس متوسطه دولتی شهر تهران", مجله روان شناسی و علوم تربیتی, 37, 1, 1387, -.
HARVARD
unknown, . (1387). 'بررسی مقایسهای فشارهای شغلی و روشهای مقابله با آن در بین مدیران زن و مرد مدارس متوسطه دولتی شهر تهران', مجله روان شناسی و علوم تربیتی, 37(1), pp. -.
VANCOUVER
unknown, . بررسی مقایسهای فشارهای شغلی و روشهای مقابله با آن در بین مدیران زن و مرد مدارس متوسطه دولتی شهر تهران. مجله روان شناسی و علوم تربیتی, 1387; 37(1): -.